RIJDEN MET BMW M 535i

Uit Autovisie, 1980. Door Ric van Kempen.

Van de drie basistypen die BMW voert, gaat de 5-serie het langste mee. Dat heeft gevolgen voor de verkoop, maar ook voor het imago van het merk. Want de hele BMW serie toont altijd een technische actualiteit die benijdenswaardig is. De 7-serie werd vorig jaar heftig onder handen genomen, de 3-serie zal binnenkort kleine wijzigingen ondergaan. Relatief rustig bleef het rond de wagens waarvan het typenummer met een 5 begint. BMWs volle dochter de Motorsport GmbH heeft nu een variant op dit tussenmodel op de markt gebracht dat zich met vertegenwoordigers van zowel de grootste als de kleinste modellenrij meten kan. Wat snelheid betreft kan deze M 535i de snelste 7-typen aan, maar qua wendbaarheid en wegligging doet hij niet voor een 323i onder.

Een opmerkelijke auto dus, deze M 535i. De verklaring van dit typegetal is eenvoudig.Het is een wagen uit de 5-serie met een 3,5 liter motor, voorzien van benzine-inspuiting. De M staat voor Motorsport GmbH, de fabrikant van deze wagen en de M 1.

Motor
De krachtbron van deze wagen is er een met een roemrijke historie. De inhoud is dezelfde als van de motoren die regelmatig Europese toerwagenkampioenschappen vergaarden en de afwerking vertoont grote overeenkomsten met de 635 CSi motor.
De Bosch L-Jetronic verzorgt volgens geheel elektronische weg de inspuiting van de juiste hoeveelheid brandstof voor elk moment. De opbouw van de motor is bekend: een zescilinder lijnmotor met een enkele bovenliggende nokkenas. Dat deze wagen over voldoende vermogen beschikt, zal duidelijk zijn: 160 kW komt overeen met bijna 220 pk!
Bijzonder fraai is ook het koppelverloop, dat bij 1500 toeren per minuut reeds boven de 250 Nm ligt, en even boven de 4000 tpm de maximum waarde van 310 Nm haalt. Een prachtig vlakke koppelkromme. Dat bij dergelijke waarden goede prestaties geleverd kunnen worden, spreekt vanzelf. De acceleratie van nul tot honderd in minder dan 8 seconden dringt de inzittenden diep in hun rugleuningen, maar de topsnelheid van 222 km/h maakt hen niet onrustig. Overigens past ook de versnellingsbak uitstekend bij de krachtbron, want de vijfbak biedt precies wat men wensen kan. De bediening volgt het moderne West-Duitse patroon, maar na enige gewenning is dat slechts een plezierige bijkomstigheid.

Fahrwerk
Het onderstel van deze M 535i is zonder meer opgewassen tegen de brute vermogens die het in toom moet houden. De wagen heeft erg veel vermogen, maar voelt niet overpowered aan. Daar zorgen de vier onafhankelijk opgehangen wielen goed voor.
Voor zijn veerpoten met gasgevulde schokdempers gemonteerd, terwijl achter eveneens dergelijke veerpoten gevonden worden. Die laatste exemplaren, die door twee geleidestangen op hun plaats worden gehouden, zijn uiteraard niet draaibaar uitgevoerd. Voor en achter zijn stabilisatorstangen gemonteerd. De lichtmetalen wielen hebben een velgbreedte van 6,5 inch, terwijl de doorsnede 14 inch is. De wagen staat standaard op Michelin banden, van de typen XWX of XDX.
Met dit alles is een ideale wegligging verkregen. De auto is licht overstuurd, zoals de meeste BMWs, maar de achterkant van de auto laat zich kinderlijk eenvoudig dresseren. Op natte wegdekken wil het vermogen natuurlijk wel een handje helpen bij het wegglijden van de achtersteven, maar dit overstuur is nooit kwaadaardig.
De besturing is een apart loflied waard. De lastafhankelijke bekrachtiging helpt zo fijn bij lage snelheden, dat je niet verwacht dat het bij hoge kruissnelheden nog steeds goed kan zijn. Maar toch is dat zo, met een maximum aan gevoel tussen wegdek en bestuurder. Daarbij kan elke stuurcorrectie, hoe snel ook, altijd uitgevoerd worden. Perfect. De remmen verdienen hetzelfde predikaat.
De vier schijven rondom vertragen de auto zo gemakkelijk en zo snel, dat het enige oefening vraagt om echt tegen blokkeren aan te remmen. Die grens ligt namelijk bijna griezelig ver weg, en dat kan alleen een zeer groot compliment aan deze reminstallatie zijn. Voor de handrem is een extra trommeltje in de achterremmen ingebouwd, waardoor ook die werking optimaal is.

Uitvoering
De wagen toont snel, maar niet opvallend. Hij heeft voor een lage spoiler, die de bestuurder dwingt om op te passen. Haaks tegen de stoeprand parkeren is niet altijd aan te bevelen. Ook aan de achterzijde zit een spoiler, daar echter in flexibel rubber uitgevoerd. De werking van beide attributen konden we niet beoordelen, omdat we ze er niet afgesloopt hebben. Mt ligt de auto in ieder geval erg stabiel, ook op hoge snelheden.
Binnenin vindt men heerlijke Recaro stoelen, die net de juiste hardheid hebben om lekker te zitten. Bovendien bieden ze goede zijdelingse steun, zozeer dat men geneigd is zijn gordels te vergeten, omdat de zit al zo stevig is. Dat het dashboard de bestuurder niets meer te raden overlaat, behoeft geen betoog.
Evenmin als we zullen uitwijden over de goede verlichting, verwarming en ventilatie. De auto is af, zoals het een topmodel van BMW betaamt. Hij kost een lieve cent ( 65.962), maar qua rijgenoegen is hij elke gulden waard die hij kosten moet. Weinig autos in deze prijsklasse kunnen dat de M 535i nazeggen.

MOTOR 6 cilinder lijn voor/overlangs; 3453 cm; b x s = 93,4 x 84 mm; compr. verh.  9,3:1; max. vermogen 218 pk bij 5200/min; topsnelheid 222 km/h.
TRANSMISSIE 5-versnellingsbak, achterwielen.
ONDERSTEL voor: onafhankelijk, McPherson, schroefveren; achter: onafhankelijk, schroefveren; remmen: schijven rondom; rembekrachtiging: ja; bandenmaat: 195/70 VR14 radiaal.
MATEN EN GEWICHTEN lengte 462 cm; breedte 169 cm; hoogte 142,5 cm; draaicirkel 11,2 m; massa leeg 1430 kg; max. toelaatbare massa 1870 kg.


OVERIGE BMW