RIJBERICHT BMW M535i

STERKE TABAK

Uit: auto motor und sport 20/1984. Door Werner Schruf. Vertaling: © Bram Visser, 2005.

Bij sportieve limousines heeft zich een verandering voltrokken: de wolf in schaapskleren, een mengsel dat een paar jaar geleden de kenners nog met de tong deed klakken, heeft zijn plicht gedaan en is uit. De wens om zijn sportieve gezindheid onverholen te tonen heeft doorgezet en de tuningbranche tot volle bloei gebracht. Van deze zonder enige twijfel zeer profijtelijke business willen ook de autofabrikanten een graantje meepikken, en zelfs de gangmakers in de automobielontwikkeling willen niet achterblijven.
Wat dat betreft vormt natuurlijk ook BMW geen uitzondering, temeer omdat uitgerekend aartsrivaal Mercedes hun met een markant voorbeeld is voorgegaan en met de 190 E 2.3-16 een sportlimousine aanbiedt die het onder het met aërodynamische hulpmiddelen rijkelijk beplakte blik helemaal in zich heeft. Zogezegd als directe concurrent van de kleine sport-Mercedes betreedt de nieuwe BMW M 535i vanaf oktober van dit jaar het toneel en wel in een vorm die ook zonder aanduiding op de auto over de grootte van de motor er geen twijfel over laat bestaan dat het hier moet gaan om het sterkste en snelste model van de 5-serie.
Terwijl de kleine verchroomde letter M (voor Motorsport) op de grille en het kofferdeksel, net als de sierlijke strepen ter hoogte van de taillelijn, nog een decente vingerwijzing zouden kunnen zijn, maken de aërodynamische ingrediënten van de carrosserie op relatief opdringerige wijze je opmerkzaam op de eigenschappen van deze BMW. Bijzonder in het oog springend zijn de gegroefde spoiler met de nummerplaathouder en de koelopeningen voor remmen en motorkoeling, de diepe spoiler onder de achterbumper en de achterspoiler met zwarte rubber strip. Zijskirts, ook van een licht geribbeld profiel voorzien zoals de spoilers, en kleine kunststof opzetdelen op de wieluitsneden ronden het zogenaamde spoilerpakket en daarmee het in het oog springende hopla-nu-kom-ik-effect af.
Samen met de beplating onder de motor, die storende luchtwervelingen bij de bodemplaat reduceert, ontstaat zo met 0,37 een luchtweerstandscoëfficiënt die slechts heel weinig onder die van een standaard 528i ligt. Anderzijds zorgen de met schroeven en clips bevestigde aanbouwdelen voor een duidelijke vermindering van de ongewenste opwaartse druk, namelijk met 100 procent tot nul aan de achteras en rond de 10 procent aan de vooras.
Om een bij de sportieve verschijning behorend rijgedrag te verkrijgen, waren ook onderhuids talrijke modificaties noodzakelijk. Straf afgestemde Bilstein gasdrukschokdempers, die ook in het op speciale wens leverbare sportonderstel van de 528i worden toegepast, en brede lichtmetalen velgen met Michelin TRX-banden in de maat 225/55 VR 390 houden rekening met de verhoogde sportieve eisen op onderstelgebied. Met het oog op de mogelijke belading werd er afgezien van verlaging van het onderstel.
De zoals gebruikelijk met bouten bevestigde wielen zijn net als bij de M 635 CSi voorzien van aluminium afdekplaatjes, die bij nauwkeurige bestudering nep centrale sluitingen blijken. Een directere (13,5:1) overbrenging van de bekrachtigde besturing draagt bij tot een betere handelbaarheid van de M 535i; en opdat dit systeem ook na intensief gebruik niet kortstondig in werking afneemt, wordt de olie van de stuurservo door middel van een koelslang op de juiste temperatuur gehouden.
Het kernpunt van de nieuwe Vijf is – hoe zou het bij een sportieve BMW ook anders kunnen zijn – een zescilinder. Hij was min of meer in het magazijn op afroep beschikbaar en komt met precies 3430 cm³ inhoud en 218 pk vermogen exact overeen met de machine die ook dienst doet in de 635 CSi en de 735i en vroeger, van april 1980 tot mei 1981, in de gelijknamige 535i van BMW Motorsport werd toegepast. De krachtbron, die is voorzien van de tweede generatie Bosch Motronic, geeft de kracht via een spaarbak met dezelfde overbrengingsverhoudingen als in de 528i door aan het 25% sperdifferentieel aan de achteras. Sportief gespatieerde versnellingen, die veel beter bij het karakter van deze auto passen, laat BMW met 1310 mark extra honoreren.

De bak met lange overbrenging vermindert maar heel gering de indruk in een voor nadrukkelijk sportieve rijders toegesneden auto onderweg te zijn. Want aan temperament ontbreekt het de bijna 1,4 ton wegende M 535i waarlijk niet. Zijn toerenvriendelijk, trillingsarm en stil draaiende zescilinder gaat vanaf 4000 toeren hevig ter zake en ontwikkelt ook bij wezenlijk minder toeren genoeg kracht om in bijna alle situaties motorische superioriteit in de waagschaal te kunnen werpen.
Als het er om gaat zo op te treden dat men ook recht doet aan het verschijningsbeeld van de M 535i, moet men in eerste instantie in het bovenste toerenbereik (limiet 6200/min) blijven. En dan zijn er prestaties beloofd die de nieuwe BMW in de falanx der snelste limousines indelen: voor de spurt van nul naar 100 km/h noemt de fabriek 7,2 seconden, de topsnelheid ligt met 230 km/h tamelijk exact bij de waarde die voor snelle limousines tegenwoordig blijkbaar verplicht is.
Bij deze oefeningen, die door auto motor und sport aan het eind van het jaar in een test zullen worden onderworpen aan een controle, is het gebruik van de vijfde versnelling niet nodig, maar wel de dankzij het sperdifferentieel en de brede banden uitstekende tractie.
Daarvan profiteert het na de coupé tweede actuele M-model in het BMW-programma ook bij geforceerd bochten rijden. Het doordraaien van de aangedreven wielen – gewoonlijk een BMW-typische eigenschap in scherpe bochten – werd de sportversie verregaand afgeleerd. Daaruit resulteert een merkbare verbetering van het rijgedrag, want de M bereikt zonder te oversturen wezenlijk hogere grenssnelheden in bochten en reageert minder gevoelig op lastwisselingen dan bijvoorbeeld de 528i
Wat veercomfort betreft voldoet in elk geval de gereden versie met meer civiele demperafstemming aan de bij sportieve auto’s gestelde eisen. Naar wens worden af fabriek ook hardere Bilstein-dempers geïnstalleerd, waarvan we uit ervaring weten dat de kenmerken ervan voornamelijk die figuren aanspreken die een sportief met hard plegen te verwarren.
Zekere concessies moeten 535-rijders doen aan de zitpositie, want die herinnert vanwege de hoogte aan oude koetsbok-tijden. De standaard hoogteverstelling van de goed geprofileerde sportstoelen kan daar niets aan veranderen, want die maakt alleen het voor- en achteroverkantelen van de voorste zithelft toe. Verder biedt de uitrusting van het interieur in elk geval voor de bestuurder een zweem van sportieve toetsen – bijvoorbeeld in de vorm van de leren pookknop of het kleine leren driespaaksstuurwiel.
Dat de M 535i, die vanaf oktober voor DM 49 900 aangeboden wordt, de eigenschappen heeft om met volgroeide sportwagens te concurreren, is boven twijfel verheven. Maar of de verpakking vanuit de onderste la van de accessoirehandel verkoopbevorderend blijkt, is de vraag. De BMW-directie gelooft in elk geval in het optische voorkomen. Die veegde onlangs het oorspronkelijke plan van tafel om dit model op wens van de klant ook zonder spoilerpakket te leveren.


OVERIGE BMW