INTRODUCTIE BMW 735i

VERMOGENSAANWAS

Uit auto motor und sport 15/1979. Door Burkhardt Hübner. Vertaling Bram Visser, 2004.

’Al met al mag men de Münchenaren rustig met hun nieuwe generatie feliciteren’, resumeerde auto motor und sport twee jaar geleden in het eerste testbericht over de BMW 7-serie (20/1977).
   De grote BMW’s werden destijds gewaardeerd als ruime, rijk uitgeruste automobielen met bestuurdersgeoriënteerde cockpitvormgeving, bovengemiddelde handelbaarheid en echt goed comfort. De wat sportief afgestemde onderstellen met lichte overstuurtendens op de limiet, en de gecultiveerde en snelle zescilindermotoren – vooral in de 733i – boden geëngageerde bestuurders uitgebreid rijplezier.
   Omdat het concept in principe onveranderd bleef, geldt deze positieve totaalindruk ook voor de 7-serie van jaargang 1979. Des te verbazender is het dat de Beiers al na 24 maanden bouwtijd hebben besloten tot meer of minder ingrijpende modelverbeteringen.
   ‘We willen kunnen voldoen aan de permanente vraag van onze klanten naar technische en kwalitatieve topprestaties en hun de techniek van morgen presenteren’, verklaart BMW-perswoordvoerder Klaus Bandow de modificaties.
   Zo werden de vanwege hun aanzienlijke benzineconsumptie weinig moderne carburateurmodellen (BMW 728 en 730) door de nieuwe, 184 pk sterke inspuitversie 728i vervangen. 732i heet een andere uitvoering van de grote BMW, waarin de motor uit de voormalige 733i met 3210 cm³ en 197 pk als aandrijfbron dient.
   Met deze motor voert BMW de samen met Bosch ontwikkelde digitale motorelektronica in, die voor elke bedrijfstoestand de optimale waarden voor ontstekingshoek en brandstofhoeveelheid berekent. De door een microcomputer gestuurde installatie blijft echter voorlopig voorbehouden aan de 732i.
   Over meer vermogen en cilinderinhoud beschikt daarentegen de 735i. Hij haalt zijn kracht uit de 3,5-litermotor van de 635CSi coupé. Het 218 pk sterke aandrijfaggregaat uit München is in de 735i gekoppeld aan een nieuwe vijfversnellingsbak en moet de 1530 kg zware limousine in acht seconden naar 100 km/h katapulteren.
   Het voor een model van dit kaliber verheugende temperament – topsnelheid 212 km/h – heeft een acceptabel brandstofverbruik. Als normwaarden geeft BMW bij 90 km/h 8,6 liter en bij 120 km/h 10,8 liter superbenzine per 100 km. Maar in stadsverkeer ligt het gemiddelde op 19 liter.
   Hoewel in het interieur net als voorheen de functionele BMW-stijl domineert, zonnen de Beiers op verdere mogelijkheden om het geheel in detail te verfijnen. Gebleven zijn de goed onder handbereik liggende bedieningselementen in de buurt van het stuurwiel en de overzichtelijk geplaatste en goed afleesbare instrumenten. Maar de kachel- en ventilatiebediening werd gemodificeerd. Met behulp van een nieuw druktoetsensysteem zorgt de ‘begrijpelijke, ergonomisch functionele oplossing’, zo verzekert BMW tenminste, ‘voor een individuele en veelzijdige klimatisering van het voertuig’.
   Eveneens nieuw is een in het dashboard geïntegreerde boordcomputer, waarin ‘enorme mogelijkheden zitten om benzine te sparen’. Hij geeft bijvoorbeeld informatie over gemiddeld brandstofverbruik, de reikwijdte van de tankinhoud en waarschuwt met een gong en een lichtdiode om bijtijds een tankstation op te zoeken.
   De veranderde stoelen met hogere leuningen, betere zijdelingse steun en geïntegreerde gordelverankeringspunten moeten ten goede komen van het comfort en de veiligheid. De nieuw vormgegeven, vlakkere middenconsole in de 735i biedt bovendien meer elleboogvrijheid, omdat het oude opbergvak (in BMW-jargon: ‘broodtrommel’) moest wijken voor de kanalen voor de beluchting van het achtercompartiment.
   Van buiten gezien onderscheidt de 735i zich pas in tweede instantie van zijn voorgangers. Opvallendste kenmerk is de uit flexibel materiaal gevormde nieuwe voorspoiler met daarin gevatte mistlampen. Die moet de luchtweerstand aanmerkelijk verminderen evenals het omhoogkomen van de vooras op hoge snelheden.
   In de tweede generatie van de 7-serie zien de Beiers ‘een bijdrage aan moderne, toekomstgeoriënteerde oplossingen’, want ‘niet de grote optische veranderingen bepalen de toekomst, maar het met wetenschappelijke nauwkeurigheid uitgevoerde detailwerk’. Het succes van dit respectabele werk wordt echter evenzeer beïnvloed door de bemoeienissen van de binnenkort te verwachten Stuttgarter concurrent als door de eigen activiteiten.

E23 TESTBERICHTEN